2019. október 17. Csütörtök  ·  Eddigi látogatók: 1,579,227  ·  Online: 78
Díszmadár Magazin menü
Magazin archívum
2015.
04  05  12 
2014.
01  02  10  11 
2013.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  12 
2012.
01  02  03  04  05  06  07  09  10  11  12 
2011.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2010.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2009.
01  02  03  06  07  08  09  10  11  12 
2007.
01  02 
2006.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2005.
01  02  03  04  06  12 
2004.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  11 
2003.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2002.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2001.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2000.
01  03  04  05  06  07  08  10  11 
1999.
01  02  03  04  05  06 
Keresés
Vasi Magazin ajánló
Díszmadár Magazin ajánló
Partnereink
Prospektus Nyomda Veszprém
[ Partnerek ]
Hírlevél
Linkajánló
Díszmadár Magazin - Cikkek  
     
 
Kreatív kukoricakenyér
Nyomtatható változat!

.

Mi a célja?

Az alap étrendet kiegészítve változatosabbá és ingergazdagabbá teszi a bezártság okozta egyhangúságot. A különféle adalékok kibányászása megfelelő elfoglaltságot jelent a madaraink számára. Olyan étrend-kiegészítőket keverhetünk bele, amit egyébként nem ennének meg.
Száraz összetevők:
100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
60 g fehérliszt
40 g kukoricaliszt
5 g sütőpor
4 csipet szárított búzacsíra
1 evőkanál zabpehely
1/3 marék darált törökmogyoró
1/3 marék száraz kukorica ledarálva
6 db szárított füge összevágva
egy csipet gersli (hántolt árpa)
3 csipet mák
Nedves összetevők:
5 „reszelés“ gyömbér
1 db darált sárgarépa
némi nyesedék búzafű
némi reszelt sütőtök héj nélkül
egy kis darab a zellergumóból ledarálva
2 „rózsa“ brokkoli ledarálva

Ragasztóanyag:
2 db tojás
1 dl tej
1 csipet só
negyed deci olaj

Elkészítés

A száraz, nedves, és a ragasztóanyagot mind-mind külön edényben összegyűjtöm, és elkeverem. Ezek után az egészet egybeöntöm, egyállagúra keverem, és mehet is a sütőtálba. Ezek után előmelegített sütőben 200 fokon készül el, kb. 40 perc alatt. Érdemes ekkor tűvel megszúrni. Ha a tű ragacsos marad, akkor még bent kell hagyni egy kicsit sülni.
Megjegyzés: A neve azért kukoricakenyér, mert egyszer valamikor még az volt… Ez a recept csak egy támpont. Bármilyen összetevővel el lehet készíteni, ami egészséges. A ragasztóanyag az egyedüli, amin én nem változtatok. A száraz anyagok közé a sikértartalom miatt kevertem fehér lisztet. Ennyi összetevő között már nem szívódik fel olyan gyorsan.
Jó étvágyat hozzá, a madarainknak!

Bíró Bálint
©Papagajidomitas.hu
hello@papagajidomitas.hu

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
  2009 © MG Bt. · Minden jog fenntartva. 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu