2019. október 20. Vasárnap  ·  Eddigi látogatók: 1,581,776  ·  Online: 90
Díszmadár Magazin menü
Magazin archívum
2015.
04  05  12 
2014.
01  02  10  11 
2013.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  12 
2012.
01  02  03  04  05  06  07  09  10  11  12 
2011.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2010.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2009.
01  02  03  06  07  08  09  10  11  12 
2007.
01  02 
2006.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2005.
01  02  03  04  06  12 
2004.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  11 
2003.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2002.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2001.
01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12 
2000.
01  03  04  05  06  07  08  10  11 
1999.
01  02  03  04  05  06 
Keresés
Vasi Magazin ajánló
Díszmadár Magazin ajánló
Partnereink
Prospektus Nyomda Veszprém
[ Partnerek ]
Hírlevél
Linkajánló
Díszmadár Magazin - Cikkek  
     
 
A fehérmellű nádipinty
Nyomtatható változat!

 Lonchura pectoralis

Nyugat- és Észak-Ausztrália sztyeppes vidékeinek lakója a fehérmellű nádipinty. Elterjedési területének jelentős részén a füves, alacsony növényzet dominál, de a faj a száraz, csaknem sivatagos élőhelyeket a festett pinty mellett ugyancsak birtokba vette. A faj egyedei sokat tartózkodnak a földön, táplálék után kutatva. A fehérmellű nádipinty, ellentétben a száraz területeken élő más pintyfajokkal, nem szívja a vizet, hanem „tyúk“ módjára csőrébe veszi és kortyolja. Ezt a viselkedésformát az hozhatta létre, hogy a csaknem sivatagos területeken minimális a takarást biztosító növényzet, így a madarak védtelenek maradnának addig, míg „szívják“ a vizet.
.........

 

Dr. Vörös Zéta András

(Zalaegerszeg) írása a magazinban olvasható

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
  2009 © MG Bt. · Minden jog fenntartva. 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu