Kerkenna-szigetek

Egyórás hajóúttal juthatunk el Sfaxból erre az idillikus vidékre. 1961-ben társaságot alapítottak azzal a céllal, hogy fellendítsék a turizmust.

A görögök már i.e. V. században ismerték a szigeteket, melyek Kyrannis-nak neveztek. Caesar csapatokat küldött a római Cercinába, hogy megkaparintsa a pompejiek készleteit, és i.sz. 15-ben Caius Sempronius Gracchust Kerkennára száműztek, majd kivégeztek, mert elcsábította az uralkodó lányát. A bizánci, arab és normann támadások szolgálnak magyarázatul arra, hogy miért költöztek a szigetek lakói tömegesen a kontinensre.

Melita az első sziget és annak fővárosa, a második sziget a Gharbi, amit egy római töltés menti út köt össze Cherguival, a keleti szigettel. Remla a sziget fővárosa. Abbasia római romokkal büszkélkedhet, falmaradványok, árkok és egy fekete-fehér mozaik maradt fenn az ókori városból.

Az út az El-Attayát behálózó sétányok elágazásánál ér véget. Itt van a sűrű Soretras buszjárat végállomása is. A Biztonság terén áll a történelmi nevezetességű feltűnő halászhajó, ezzel menekült el Bouguiba Sfaxból 1945. március 27-én, és itt húzta meg magát három napig, mielőtt elindult Líbiába. Jelenleg a szabadság harcosainak remek fotókiállítása kapott helyet benne.

A szigetet legkönnyebben komppal közelíthetjük meg, mely óránként indul Sfaxból.

Szállodák

A kétcsillagos Grand igazi ritkaság, tengerre néző szobáival. Szomszédja a kétcsillagos Farhat, melynek szögletes blokkjai aztékos jegyeket viselnek magukon. Főként fiataloknak ajánlott a Résidence Club Holiday Village.